Vidíte-li tento text, pravděpodobně Vám prohlížeč blokuje kaskádové styly této stránky. Překonfigurujte si ho, prosím (Adblock: @@|ads.cvut.cz). Nevíte-li si rady, obraťte se na správce stránek.

ADS ČVUT

Akademická duchovní správa

Články

Rozloučení se semestrem 1997

Poslední středa v letním semestru, zápočtový týden, zkoušky přede dveřmi. Není divu, že leckdo chtěl před tím maratónem studia prožít ještě něco povznášejícího. A tak hodně studentů přijalo klubové pozvání k táboráku. Sešli jsme se večer na zahradě salesiánského domu v Praze-Kobylisích, abychom ho (tedy táborák, nikoliv dům) společně s přicházejícím večerem zapálili. Vše bylo výborně připraveno od kolegy Pokorného a Ondry Pechara, kteří nejenom navozili dříví, ale i nezbytný proviant. Několik kilogramů špekáčků, asi deset bochníků chleba, několik krabic hořčice, limonády, pivo atd. Na každého se dostalo a ještě zbylo. O hudební doprovod se starala především Zuzka a ještě jeden student, který byl v klubu poprvé. Kromě klasických táborových dala každému z nás možnost výběru písničky na přání.

Bezpochyby zlatým hřebem večera byla návštěva pivního muzea, které zřídili bratři salesiáni ve svém domě. Snad tisíce nejrůznějších lahví, etikety, pivní tácky, soudky, pípy a všechno možné. Já tomu nerozumím, ale zasvěcení by mohli vyprávět... A pak taky posilovna v suterénu a kolejiště plné vláčků a tak dále. Prostě večer, na který se jen tak nezapomíná. Poslední z nás odešli až těsně před půlnocí, když už v ohništi zbyly jen žhavé uhlíky. Posilněni na duchu i na těle jsme pak vyrazili vstříc zkouškovému období.


Opékání vuřtů


Mlsný záběr zblízka